Espai jove Escorxador

Web iDisc
Espai jove Escorxador
Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans
dijous, 29 de juliol
Inici offContacte off

MOSTRA D’ENSENYAMENT

Del 14 d'abril de 2009 al 8 de maig de 2009


Descripció

A Palau-solità i Plegamans els IES donen una oferta informativa sobre formació acadèmica que cal reforçar des de la Regidoria. Aquesta activitat porta una tradició de bastants anys en la seva realització. Enguany s’ha decidit ubicar la Mostra d’Ensenyament a l’Espai de Trobada de l’Espai Jove l’Escorxador.

Les consultes sobre ensenyament són significatives durant el curs dins el PIDCES i la Oficina d’Assessorament Jove (OAJ) el que fa necessari un reforç com la mostra.

Les consultes realitzades en mostres anteriors indiquen la necessitat d’aquest programa.

Els pla local de joventut del municipi recull la voluntat d’informar sobre formació i impulsar el participació juvenil.


OBJECTIUS

    Generals

  • Oferir un espai on els/les joves trobin la informació i l’assessorament que necessiten per elaborar el seu itinerari formatiu-laboral.
  • Oferir un recurs municipal que complementi i doni suport als Plans d’Acció Tutorial que fan referència a l’Orientació Acadèmica.

    Específics

  • Donar a conèixer la importància d’una bona formació.
  • Ampliar informació sobre Formació Professional
  • Acostar la informació a la població jove i als pares o referents

METODOLOGIA

La Mostra d’Ensenyament s’ha dut a terme del 14 d’abril al 8 de maig, enguany s’ha muntat a l’Espai de Trobada de l’Espai Jove l’Escorxador. A la Mostra hi havia informació actualitzada sobre Programes de Qualificació Professional Inicial, les modalitat de Batxillerat, l’Institut Obert de Catalunya, Formació professional de Grau Mitjà i Superior, Formació Professional d’esports i artístics, Universitats, Escoles Oficials d’Idiomes i altres estudis com cinema, fotografia, còmic, etc.Exposició: I Després de la ESO, que?

Aquest any vam poder comptar amb l’Exposició de la Diputació de Barcelona; I després de la ESO, què?. Va estar exposada a l’espai de Trobada del 14 al 28 d’abril de 16 a 20h.

Visites dels alumnes de l’IES Ramon Casas i Carbó i del CES Marinada

El Dimarts 21 i 28 d’abril els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Ramon Casas i Carbó i el divendres 8 de maig els alumnes de 3r d’ESO del CES Marinada van visitar la Mostra d’Ensenyament, van poder consultar el material informatiu i van poder realitzar consultes, posteriorment es van fer dossiers amb la informació que havien demanat cada un dels alumnes.

I desprès d´ESO, què?

Un total de 150 joves van visitar la Mostra i l’Exposició, si els dividim per sexe la distribució queda de la següent manera:Van fer un total de 46 consultes, cal remarcar que van demanar informació sobretot de Formació Professional i Accés a la Universitat.


Xerrada Informativa Sobre Formació Pofessional

El divendres 24 d’abril a les 9.30h i a les 11.30 es van realitzar dues xerrades sobre Formació Professional a càrrec del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A les xerrades van assistir un total de 120 joves que estan cursant 4t d’ESO a l’IES Ramon Casas i Carbó.

Xerrada informativa sobre Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI)

El dimarts 28 d’abril a les 19h es va realitzar la Xerrada informativa sobre PQPI a càrrec del Professor de PQPI de Palau-solità i Plegamans, Aimat i la Tècnica del DESOC Montserrat Montpeyó.

Van assistir un total de 19 persones, tan joves interessats en accedir al PQPI el curs vinent, com pares i mares interessats en els PQPI pels seus fills.


Xerrada Informativa sobre Pla Bolonya

El dimecres 29 d’abril a les 17h es va realitzar la xerrada sobre Pla Bolonya a càrrec del Departament d’Universitats de la Generalitat de Catalunya. La xerrada no es va poder realitzar per falta d’assistents. Creiem que l’any vinent serà un bon any per programar-la ja que és el curs en el que s’implementarà el nou pla.

COMENTARIS

No hi ha comentaris.

Avís sobre la protecció de dades personals

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, incorporarà les dades facilitades per l'usuari en un fitxer de la seva titularitat degudament comunicat a l'Agència de Protecció de Dades.

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans no cedirà o comunicarà a tercers les dades recollides sense consentiment de l'usuari. L'usuari podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació u oposició, comunicant-ho per escrit a l’adreça postal o a la de correu electrònic de l’Ajuntament.

 

Diputació de Barcelona Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans
Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Plaça de la Vila, 1 08184 (Barcelona) | Tel. 93 864 51 18